Publisert av: maerris | juni 5, 2009

Parafrase over en statssekretær

I serien ” Mrs Mærris prøver seg på ting hun ikke kan” er vi i dag kommet til politisk satire.

På åpnningen av legeforeningens landsmøte i Bodø onsdag var det helsepolitisk debatt med Høyre og Fremskrittspartiets ledere og en statssekretær fra Helse og Omsorgsdepartementet (Ap). Helse og omsorgsministeren meldte avbud fordi han måtte stille i Stortinget. Statssekretæren som stilte i stedet matchet Bjarne Håkon Hanssen på dialekt og kjønn, men ikke alder og vekt. Arbeiderpartiets løsning på alle problemene i helsevesenet var at kommunene skulle bruke mer penger på forebyggende medisin, slik at innbyggerne ikke ble syke og måtte på sykehus. Hvis folk allikevel ble syke og måtte på sykehus skulle kommunen få svi gjennom å betale regningen.

Parafrasen over åpningsinnlegget hans er ingen ordrett gjengivelse, men den gjenspeiler nivået av saklighet, graden av veltalenhet og antall gode poenger.

”Hainn Bjarne Håkon måtta still i Stortinget i dag, og når ´n Bjarne Håkon må nåkka, så mån få lov å gjør de, ænten de e Stortinge hainn må på, eller for æksæmpel do. Vi veit jo aill at sønn hans Bjarne Håkon hadd problema med luft i magen, å for å sei de såinn, han e jo far te søinn sin hainn Bjarne Håkon. Hainn kaillen som årna magen te sønn hans Bjarne Håkon e ut a drift no, så når `n Bjarne Håkon sei at ´n må nåkka, så må ´n få forlat romme. Det e bæst for aill….

Over te folkehelsa. La mæ ta ett æksæmpel. Når e det lurt å kjøp badering? Før eller etter du plumpe uti vainne? Vi i arbeiderpartie vill at de e kommunan skal betal før baderinga te innbyggeran, og dæm ska kjøp dæm i go ti før badesessongen. Det hoill itj å kjøp badering i sæptember om dokk forstår. Baderinga te aille på kommunans regning! Det e myttji dyrar me rædningsaksjona enn baderinga!

Hmmm…fordi æ itj har me påvverpointen min så glæmt æ a å bytt ut ”badering” med «forebyggende hælse» i metaforn, og «vainne» med «sjukehus». Om dokk forstår. No vill æ itj snakk meir om hælsepolitikk, for æ skal ta tæksi te flyplassen med a Siv Jænsen, å hu skjøinn itj de herre med baderinga. ” 

Reklamer

Responses

  1. Ha ha ha 😀 Jeg ler meg i hel! Politisk satire er definitivt noe du mestrer 😀
    Lykke til med innspurten!

  2. Dette åpningsinnlegget på landsmøtet kan jeg levende se for meg med både lys og lyd, veldig bra 😀 Gratulerer så masse med reisestipendet, det blir et år i barcelona i sus og dus, og det er dere så veldig vel unt! Tenk så deilig det blir på andre siden av sommeren!!! 🙂

  3. Takk for kommentarer Tante G og Ane!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: