Publisert av: maerris | desember 14, 2009

Tante reisende Mac på hotell

(Leses på brei Østlandsdialekt)

Cirka 6 millioner turrister reiser til Barcelona året, og dom fleste vil væra på eller like ve’ stranda. Åffer ikke gjøra som  a’ Gwyneth Paltrow (heretter a’ Gvinnett, navnet hennes er jo ummuli å både lesa og skrive), spaniavenn, Oscarmottaker og bloggkollega, nemlig ta seg non netter på et av Barcelonas mange strandhotteller?!

For andre gang på kort ti har vi gjort som a’ Gvinnett; nemlig tatt oss en liten hålliday på et strandhottell. Ettablissemanget vi har lagt oss inn på ligger bare et steinkast unna Hottell Art hvor a’ Gvinnett gjerne bor, og utsikten herfra er like fin.

Dom ansatte her på hottellet er fagutdanna, effektive og flinke. Dom passer godt på oss, og trykker vi på knappen på den lille fjernkontrollen ved senga, kommer dom flygende med en gang. Om ikke lokkalitetene er helt nyoppussa, så er dom i hvert fall skinnende reine. Gølvet ekke av marmor,  men det er blankpollert.

Tilbudene til dom som ressiderer her er mange. Dom har fotosørviss nede i underettasjin, og der tar dom non slags portrettbilder av gjestene. Bildene er i svart hvitt, men dom får virkelig fram å som skjuler seg under huden på følk. Dom har egne ansatte som hjølper til med akktivitet og trening for den enkelte. Det to kaffeer i inngangapartti’, og ba’arn har noe for enhver smak. Men det æ’kke sånn en kan løpe å kjøpe seg akkurat det en vil der. Nei, en må ha me seg non sånne bonger som dom som overnatter her gjerne får,  men da kan en hente ut litt av noen oppstivere. Dessuten er dom libberale med spriten her på huset, dom vasker me’n og har’n til og me’ på henda.

Roomsørvissen inneholder både varm og kald mat,  og en inndividuell og helsebringende kåkktæil som levveres opptil flere ganger om dagen. Det er tilgang til noe som vel er lystgass på hvert et rom. Hvis en føler seg litt groggy og slapp i hamsen så kobler dom på denna, og det hjølper godt.

Hottellet er godt besøkt. Både av gjester som har planlagt feri’n i lang ti og av dom som benytter seg av det alltid tillgjengelige dråpp-inn tilbudet. Her er både gamle, skrale følk og unger, ja til og me helt nyføtte.

Tenk, a’ Gvinnett, hu betaler 300 Euro natta hu, for suita si. Vi fikk et fint dobbeltrom – helt gratis. Det eneste vi trengte å gjøra var å vise fram Evropeisk Helsetrygdkort og fortelle at guttungen hadde hosta og hatt høy feber i tre da’er.

Reklamer

Responses

 1. Hello Mærris!
  Utrolig bra blogg-innlegg – som vanlig! Nå er du i siget! Er det førjulstiden i et fremmed land som gir inspirasjon..?
  Vi savner deg masse-masse her på kontoret, selv Professoren syns det er litt glissent i rekkene når han er innom;) Håper lillegutt er bedre, og at dere har det bra, alle sammen. Feliz Navidad!!
  KlemE

  • Takk, Eirunn! Førjul og førjul, 5 dager på sykehus gir liksom ikke rette stemningen… Hils Professoren når han er innom!
   Klem Mærris

 2. GOD BETRING til minstemann – og god førjulstid til dokke alle! 🙂
  Veldig bra blogginnlegg – me følger nøye med her på kontoret!
  Kan forøvrig nevne at eg var i Trondheim i helga, og tilfeldig traff di venninne Hedda. Og ho kjente meg igjen fra bilder på BostonBloggen..! Artig!!! Skulle helse!
  Klem fra IC.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: