Publisert av: maerris | mars 8, 2010

Det snør i Barcelona!

«Utetime, utetime» husker jeg vi ropte på ungdomsskolen på ekstra fine vårdager. Det var vanskelig å konsentrere seg inne når været var spesielt godt. I dag sjedde nesten det samme i Barcelona. Det snødde for 4 gang på 40 år!

Stemningen på jobb var en blanding av oppskjørtet entusiasme og oppriktig bekymring. De fleste stod ved vinduene og så ut mens de ringte familiemedlemmer for barnslig begeistret å opplyse om sjeldenheten, mens de avtalte kriseplaner for henting av barn i barnehage og på skolen. På terrassen ble det kastet snøball, og folk gikk ned på den snødekte stranda for å ta bilder.

Her har ingen vinterdekk og glattkjøringskurs er på ingen måte obligatorisk for førerkort, men råkjører på slapseføret gjør de alikevel. Helt til de krasjer. Mange Barcelonere fikk derfor en lang, kald og våt hjemvei i dag. Trafikken på veiene står praktisk talt alle steder, bussene stoppet kl 16.30 og står «inntil situasjonen bedrer seg», i følge avisen La Vanguardia. Folk som skal nordover bør helst bli i byen og kommunen tilbyr hotellovernatting til redusert pris for de som ikke kommer seg hjem!

Vi bor ved sjøen og har bare noen centimeter snø, men litt lenger nord i byen, noen få høydemeter over oss, ligger det et ca 20 centimeters hvitt teppe. Øyenvitneskildringer fra familiemedlemmet som går på skole oppe ved Zona Universitaria sier at bussene står kolliderte i veiene og drosjene nekter å kjøre. Flere i klassen hennes så snø for første gang i dag, og i morgen er det ikke skole pga trafikkaoset!

Snø på palmene ved bassenget i bakgården

Reklamer

Responses

  1. Hurra, der er du! Tenk å få oppleve snø der sør, det høres artig ut. Men du – innlegg 8. mars uten et eneste pip om kvinnedagen? 😉

    • Har nettopp skjerpet meg.

  2. Haha! Stilig! Her har vi hatt snø så det holder denne vinteren, rekord over alle rekorder, men det vet du jo. Men jeg unner dere Barcelonere litt snø, fra 25 til 2 grader, sånn kan det gå! Her begynner det å smelte. Endelig, får jeg vel si.

  3. Snøkledde palmer – det er ganske eksotisk på alle måter 😀
    Gratulerer med dagen!

    • Takk det samme!

  4. Hehe, morsomt innlegg!! Jeg reiste til Barcelona i februar 2004, og ble helt sjokka da det begynte å snø der nede!! Ikke akkurat det jeg forventet kan du si. Og hele byen gikk av hengslene, akkurat som det du forteller, enda det var et veldig beskjedent snøfall i forhold til nå. Artig å få med seg kontrastene!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: