Publisert av: maerris | april 6, 2010

Storbyferie med småbarn

Valencia er full av både gammel og ny arkitektur, friområder, museer, parker og kulturinstitusjoner, men det bryr ikke toogethalvtåringer seg noen ting om. I vårt tilfelle bryr toogethalvtåringen seg mest om å tulle, kose, prøve grenser, klatre, gå i motsatt retning av resten av familien, elefanter, jusdrikking og Hinkel Pinkel.

Det er mange grunner til at storbyferie med fordel kan utsettes til toogethalvtåringen blir litt eldre.

For det første har han lette tvangstanker som at når han går ned en trapp, så går han den opp igjen med en gang, noe som er lite formålstjenlig etter et skjema til rimelig framdrift i storbyen.

For det andre synes han at det å sitte i vogn/sykkesete/bæresele er drepende kjedelig. Skal man gå bortover er det helt nødvendig å plukke stein, pirke i hundebæsj og med jevne mellomrom smake på asfalten. Ethvert gjerde/veisperring er til for klatring og balansering.

For det tredje er det vanskelig å moderere denne for oss voksne noe aparte adferden. På vennlig henstilling til endring reagerer han som om det er ironi , det vil si han bryter ut i en søt latter som får oss til å le også fordi han er så søt. På strengere henstillinger reagerer han som om han utsettes for vold  og skriker ”auau, nei, nei, ikke, ikke, mammaaaa!!!”

For det fjerde banner han som en bryggesjauer. Han kan ikke noe for det stakkar, og det går vel spanjolene hus forbi, men hadde blitt småflau hvis min sønn hadde lagt seg ned i Bogstadveien og brukt ukvemsordene sine. Jeg nevnte hans fasinasjon for elefanter og Hinkel Pinkel. Dette blandet med lite presis uttale resulterer i noe som likner djeveldyrkelse og obskøn ordbruk. Min lille blode, blåøyde engel økonomiserer slik med språket at elefanten blir ”sattan” og Hinkel Pinkel ”Pikken”.  Et av utbruddene i Valencia omhandlet hans skuffelse over mangelen på elefanter i akvariet. Han la seg ned og ropte på dem… Dessuten maser han om røyk. ”Jeg røyker!” utbryter han stadig, ganske utålmodig. ”Fumo!!! Fumo!!!” Han prøver å si at han er tørst og vil ha jus. På spansk heter det zumo, men han bytter ut z med f.

Tillegg 22.06.10: Skrutrekker=sKrUtreKker (har kamuflert slangbetegnelsen på et sentralt mannlig organ i små bokstaver, slik at ikke min blogg får treff av de som googler slike ord i stedet for, ja for eksempel snirrel (copyright: svigermor).

Reklamer

Responses

 1. Hurra, der er du! Stakkars lille knøtt, du kan finne opp en ny diagnose: tidsavgrenset forflytningsforårsaket Tourettes, eller noe sånt.

  Noe helt annet: Etter masse krøll med det spanske postvesen (vi vet hva de røyker) og en del turer fram og tilbake til den nederlandske nettbutikken bør MZs bursdagsgave være like om hjørnet (denne gangen sendt som brev). Sukk.

 2. Tidsavgrenset forflytningsårsaket adferd, ja, men Touretten har han her hjemme også… Tante K var på besøk, og hun ble vekket hver morgen med «Pi…» og «sa…» han hadde dem med opp i senga til henne, viste dem fram og kalte dem ved navn…

 3. he he – jeg har video av Erik, som vel er litt over 2 1/2 da vi var på tur til Zaragosa med foreldra mine – men i tilegg til å være en AKTIV 2 åring har han da den faren han har – og jeg har det på film – faren klarte ikke å la være å klatre over et gjerde ( som for meg som er voksen betyr – adgang forbud!!) – og klatret oppover siden til en «fontene» og så hjelpe sønnen sin på å røre vannet – noe som endte med at han dyppet omtrent hele guttungen i vannet og mora som dirigerer videokameraten hyler samtidig som hun filmer; MEN SER DU IKKE HVA DU GJØR??? Godt vi ikke var på dags tur og hadde masse skift i bilen, men det er liksom ikke en god undskyldning når den skyldige til at 2 åringen ble kliss blaut er ( eller heller var;-) et par og tredve..
  Blir du med ut og spiser igjen snart – jeg skal la deg snakke denne gangen;-)

  • Det må jeg si! Gøy å fange slikt på video! Ja, jeg blir gjerne med ut snart! For tiden er jeg fanget inne i forbindelse med et slags virus som ser ut til å gå på rundgang mellom oss, som blant annet forårsaker jevnlige vrenginger av magesekker… Trenger snart luft…

 4. Hei maeriss. tusen takk for mange hyggelige og lærerike innlegg.men nå har det vært lenge siden du har skrevet noe,og det savner jeg.Håper at alt er bra med dere.

 5. kult bilde av askill da:)

 6. hei – hvordan er det med dere – er dere tilbake i Norge??? HVOR/ HVA/ HVEM?????


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: